KABAK HELVACI

Kategori: Fresh Cut

 

Helvacı Kabağı Faydaları Nelerdir?

Helvacı kabağı faydalı bir besin maddesidir. Bu kabak çeşidinin yararlarını şöyle sıralamak mümkündür:

  • Yağ oranı ve kalorisi düşük bir meyvedir. Çok lifli bir besin olduğu için, bağırsakların kolay çalışmasını sağlar. Yemeklerden sonra yenilirse, sindirimi hızlandırır ve hazmı kolaylaştırır.
  • A-B-C vitaminleri açısından zengin bir gıdadır.
  • Bünyesinde bol miktarda sodyum, demir, çinko, fosfor, magnezyum, potasyum ve kalsiyum barındırır.
  • Helvacı kabağı demir eksikliğine bağlı kansızlığı önler, kemik yoğunluğunu artırır. Çocukların kemik yapısını güçlendirir.
  • Çekirdeklerinin tüketilmesi halinde kemik erimesini engellenebilir. Bu kabakların çekirdekleri, prostat hastalığına iyi gelir. Prostat bezinin büyümesini önler.
  • İçerdiği potasyum sayesinde, yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.
  • Helvacı kabağı, bünyesinde yer alan doğal karoten ile cildi yeniler ve genç kalmasına yardım eder.
  • Alzheimer rahatsızlığını ve göz hastalıklarını önlediği hakkında görüşler vardır.
  • Beynin fonksiyonlarını hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Küçük çocuklar için çok faydalıdır.
  • Kabak çekirdeklerinin yağı yaralarda, yanıklarda ve deri çatlaklarında kullanılır.

Helvacı kabağının kurutulmuş tohumlarında yağ ve peporesin maddesi bulunur. Tohumları, genellikle çocuklarda görülen tenya ve kurtları düşürmek için kullanılır. Çok besleyici bir besindir. C ve B1 vitaminlerini de içerir. Pişirilen etli kısmı, çıbanların üzerine lapa olarak uygulanırsa şifa verir, iyileşmelerini sağlar.

 

Kaynak: https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/helvaci-kabagi/